+40 744 231 128

Feronerie pentru porți autoportante în Sebeș

Feronerie pentru porți autoportante în Sebeș

Când plănuiți să instalați porți culisante pe deschiderea dvs., trebuie să acordați atenție unui astfel de element precum feronerie – este un kit special de componente care este necesar pentru a organiza mecanismul de glisare. Este absolut imposibil să trăiești fără acest element, așa că vom dedica acest articol în mod special accesoriilor pentru porți autoportante.

Dorim să menționăm că puteți comanda de la noi armături pentru porți culisante.

Accesorii pentru porți culisante

În total, un kit standard pentru porți culisante constă din următoarele 7 elemente necesare:

✓ Șina de profil (ghid);

✓ Pereche de suporturi pentru role (cărucioare)

✓ Prindetor de jos;

✓ Prindetor superior;

✓ Rolă de moletare (capăt);

✓ Role superioare;

✓ Dop (poate două, dar rar, doar atunci când nu există opritor pe cilindrul de moletare).

Mai există și o componentă – plăci de reglare. Nu sunt incluse în kitul standard. Va trebui să-l cumpărați separat. Dar merita. Plăcile de reglare simplifică foarte mult instalarea cărucioarelor cu role. În plus, în timp, când poarta se lasă, vei putea regla totul în funcție de nivel.

Cum se selectează feroneria pentru porți autoportante

Această problemă trebuie să primească o atenție deosebită, deoarece greșelile în alegere vă pot costa atât bani, cât și nervi. Prin urmare, atunci când cumpărați accesorii pentru porți culisante, trebuie să respectați următoarele criterii:

  1. Grosimea și tipul de oțel pentru ghidaj. Este mai bine dacă la fabricarea grinzilor se folosește oțel cu conținut ridicat de carbon. Dar recomandările de grosime vor depinde de tipul de kit:
  2. Feronerie mică – grosime nu mai mică de 3,5 mm;
  3. Medie – nu mai puțin de 4 mm;
  4. Mare – nu mai puțin de 5 mm.
  5. Materialul din care sunt fabricate cărucioarele cu role și tipul de rulmenți. Este mai bine dacă acestea sunt role metalice și rulmenți cu capacitate de încărcare crescută (301, 302 sau 303). De asemenea, vă recomandăm să alegeți rulmenți cu role cu lubrifiant la temperatură scăzută.
  6. Căptușeli sau role din plastic pe dispozitive de prindere. Dacă doriți ca poarta dvs. să se închidă și să zdrănnească cât mai liniștit posibil pe vreme cu vânt, este mai bine să respectați această recomandare.
  7. Bara de protecție pe o rolă de rulare. Nu va fi de prisos și va reduce, de asemenea, zgomotul. În plus, merită să știți că o roată din plastic este permisă numai atunci când este folosită pe porți ușoare, în alte cazuri doar una din metal.
  8. Acoperire din cauciuc pentru role superioare. Acest lucru nu numai că vă va oferi o reducere a zgomotului, dar vă va asigura și că rolele nu zgârie finisajul cercevelei.

Locuri de instalare a componentelor porților autoportante

Fiecare element al setului are propriul său loc „de lucru”. Deci, ghidajul este sudat de cercevea din partea sa inferioară. Este necesar să fixați nu cu o cusătură continuă, ci cu chinuri de 7-8 cm într-un model de șah pe ambele părți.

Trebuie să vă jucați cu instalarea suporturilor pentru role. În primul rând, se realizează o parte încorporată (canal + armătură pentru a stabiliza structura în groapă). În continuare, această parte este betonată într-o gaură nu mai adâncă decât pământul care îngheață iarna. Și după ce betonul s-a întărit și s-a infuzat, puteți suda cărucioarele (sau plăcuțele de reglare, dacă nu v-a fost lene să le achiziționați). Ipoteca se instaleaza pe laterala pasajului, iar lungimea canalului folosit este egala cu jumatate din latimea deschiderii (recomandăm).

Capcanele și rolele superioare sunt sudate pe benzi, care sunt fixate de ipotecile așezate pe stâlpii de susținere. Dacă nu există credite ipotecare, le puteți înșuruba pe șuruburi de ancorare.

Rola de moletare și dopul sunt introduse în capătul grinzii din părți diferite – dopul se află pe partea laterală a suporturilor de role, iar cel de moletare este mai aproape de dispozitive de prindere.