+40 744 231 128

FUNDAȚIE PENTRU PORȚI AUTOPORTANTE

FUNDAȚIE PENTRU PORȚI AUTOPORTANTE

Mă bucur să vă urez bun venit pe site-ul dedicat porții. Această recenzie vă va ajuta să vă dați seama cum să faceți o fundație pentru instalarea porților glisante.

Toate lucrările pot fi împărțite în 4 etape principale.

    

PREGĂTIREA TERITORIULUI

De la început, viitorul șantier trebuie eliberat de tot ceea ce este de prisos și marcat. Nu numai gunoiul și obiectele străine sunt îndepărtate, ci și stratul de vegetație. După m1, spargem axele permanente și temporare, care vor arăta poziția porții.

Axele permanente trebuie marcate cu segmente de armare. De obicei, în aceste scopuri se iau tije de 4 metri cu un diametru de 10-12 mm. Cu ajutorul lor, ele indică colțurile dreptunghiului în care va fi amplasată viitoarea poartă. În primul rând, conturează locurile de instalare, verifică diagonalele – și dacă se potrivesc, atunci puteți introduce armătura în pământ, astfel încât segmente de 15-20 cm lungime să rămână în exterior. O sfoară sau o fir de pescuit este apoi întinsă între aceste lansete, făcând marcajul vizual.

Pentru axele temporare, va fi suficient să lipiți electrozi simpli de sudură în pământ.

LUCRĂRI DE PĂMÂNT

Pentru fundații, mai întâi trebuie săpate gropi. Vor fi trei dintre ele: o pereche pentru stâlpii porții și una pentru amplasarea rulmenților cu role.

Gropile pentru stâlpi trebuie făcute astfel încât dimensiunile fundației finite să fie puțin mai mari decât părțile laterale ale suporturilor. Acest lucru va simplifica etapa inițială a construcției de cărămidă. Proeminența nu ar trebui să fie mare – literalmente un centimetru pe fiecare parte. De exemplu, sub un stâlp de cărămidă cu dimensiuni de 38 * 38 cm, se face de obicei o fundație de 40 * 40 cm.

Adâncimea gropilor trebuie să depășească adâncimea de îngheț caracteristică regiunii dumneavoastră. Pentru Ucraina, această valoare variază între 0,9-1,2 m.

 

Poarta va fi bazată pe rulmenți cu role, deplasându-se de-a lungul acestora, astfel încât sarcinile asupra acestor elemente să fie grave. În acest sens, este nevoie de o fundație de încredere pentru plasarea lor. Pe partea laterală a pasajului este săpată o groapă de 25-30 cm lățime (poate fi puțin mai lată pentru confortul efectuării lucrărilor) și cel puțin jumătate din lățimea ușii este lungă.

Este foarte important să se mențină lungimea gropii de sub rulmenții cu role. De exemplu, cu un pasaj de 4 m lățime, groapa ar trebui să aibă cel puțin 2 m lungime.

În fotografie puteți vedea cum va arăta o astfel de groapă dreptunghiulară alungită, situată de-a lungul gardului.

Unele soluri nu permit pereții netezi ai gropii, deoarece sunt predispuse la vărsare. În astfel de situații, se execută cofraj – marginea pereților cu scuturi din lemn. Acest lucru nu va permite pământului să se prăbușească și, de asemenea, va da fundației forma dorită fără a se vărsa pe părțile laterale. Puteți folosi plăci uzate, deoarece rezultatul este important și nu aspectul structurilor auxiliare.

Fundul gropilor finite ar trebui să fie vărsat cu apă, în urma căreia solul afânat va fi compactat. Până când fundația este turnată, este mai bine să acoperiți groapa cu scuturi pentru a o proteja de eroziunea ploii.

PREGĂTIREA PRODUSELOR METALICE FIXATE ÎN FUNDAȚIE

În fundații, se presupune că se fixează mai multe elemente importante care asigură rezistența și durabilitatea structurii porții. Deci, în interiorul stâlpilor, miezurile metalice ar trebui să meargă, iar sub rulmenți, un canal este rulat în beton, echipat cu un cadru armat pentru fiabilitate.

Pentru miezuri, tuburile pătrate sunt destul de potrivite. Cel mai adesea, se folosesc produse laminate cu o secțiune de 100 * 100 mm sau 80 * 80 mm.

Lungimea miezurilor este determinată în funcție de înălțimea stâlpilor și de adâncimea gropilor, făcându-le puțin mai mici decât suma acestor numere. De exemplu, dacă intenționați să construiți un stâlp de 2 metri, sub fundația căruia este săpată o groapă de 1 m adâncime, atunci miezul trebuie luat la 2,6-2,8 m. protejați împotriva riscului de coroziune. De sus, conducta trebuie, de asemenea, închisă cel puțin cu o vizor sau chiar cu rândul superior de zidărie.

Miezul este plasat în centrul gropii pregătite și nivelat cu o nivelă hidraulică pentru a asigura o poziție strict verticală. După aceea, țeava este fixată astfel încât turnarea cu beton să nu conducă la deplasare sau deformare.

Dacă câteva bucăți de armătură de 15-30 cm lungime și 10-12 cm în diametru sunt sudate în cruce la tăietura inferioară a miezului, atunci va fi mai ușor să instalați acest element, iar după betonare se va menține mai puternic în fundație.

Tăierea superioară a miezurilor pentru perioada de lucru ar trebui să fie acoperită de efectele dăunătoare ale precipitațiilor.

Un canal este betonat în fundația pentru cărucioare. Se folosește elementul laminat la cald nr. 22-24, a cărui lungime atinge aceeași jumătate din lățimea pasajului (adică 2 m cu o deschidere de 4 m). Astfel de dimensiuni vor asigura funcționarea normală a porții, fără riscul ruperii cărucioarelor cu role.

Cadrul ranforsat ajută la fixarea în siguranță a canalului în fundație, prevenind ruperea piesei încorporate sub sarcină. Designul este realizat din armatura cu o grosime de 10-12 mm. Se execută cel puțin 4 „picioare” verticale, pentru care se iau tije de aproximativ 80 cm lungime, care sunt legate între ele prin săritori orizontale.

 

Structura rezultată este coborâtă în groapă.

Planul superior al canalului trebuie să fie orizontal și situat la același nivel cu trecerea. Acest lucru este important, astfel încât amplasarea se efectuează și folosind un nivel hidraulic.

Ipoteca este fixată de posibile deplasări în timpul betonării.

 

Desigur, toate produsele metalice trebuie tratate împotriva ruginii, degresate și amorsate înainte de betonare.

BETONAREA

Fundațiile trebuie să fie din beton cu gradul de cel puțin M200.

Producerea betonului cu rezistența specificată se realizează în funcție de următoarea proporție: cimentul, nisipul și piatra zdrobită sunt legate ca 1: 2: 3,5 în greutate, apa va reprezenta aproximativ 20% din volumul lotului.

 

Este mai bine să turnați fundații la temperaturi pozitive, deoarece la valori negative este necesar să cumpărați aditivi antigel suplimentari pentru beton.

Este convenabil să efectuați mai întâi betonarea unui singur miez cel mai îndepărtat de rulmenții cu role ai stâlpului.

Celelalte două gropi pot fi apoi turnate în același timp. Sau invers, ordinea nu este fundamentală. Dar este imperativ să vibrezi betonul în timpul turnării, astfel încât să nu se formeze goluri.

Suprafața fundațiilor turnate trebuie nivelată și netezită. De razele soarelui trebuie acoperit betonul fragil.

În primele zile, fondurile de ten sunt și udate periodic, ceea ce previne apariția crăpăturilor.

Timp de cel puțin o săptămână, betonul ar trebui să câștige rezistență, astfel încât alte lucrări care afectează fundația nu pot fi făcute mai devreme.

Dacă există puncte neclare cu privire la fabricarea fundațiilor, atunci puteți adresa întrebări de interes specialistului nostru. Consultația este gratuită.

In plus, puteti comanda elaborarea unui desen detaliat in functie de dimensiunile viitoarei dumneavoastra porti. Odata cu comanda va veni o schema si caietul de sarcini cu indicarea tuturor materialelor necesare, cantitatea acestora si planul de taiere.