Porțile autoportante, care sunt extrem de populare, au trei tipuri principale – suspendate, șine și cantilever. Ele diferă prin tipul de mecanism de derulare. Dar porțile culisante sunt cele mai utilizate, deoarece nu au dezavantajele celor două tipuri anterioare.
Porțile cantilever nu pot fi realizate fără un kit special de feronerie pentru porți autoportante.
Kitul standard de accesorii pentru porți autoportante include:
O opțiune suplimentară de kit sunt plăcile de reglare, dar acestea trebuie achiziționate separat, deoarece nu sunt incluse în kit.
Atunci când alegeți componente pentru porți autoportante, trebuie să țineți cont de o serie de caracteristici. În primul rând, trebuie să determinați cât mai precis posibil lungimea viitoare, și greutatea porții. În acest fel puteți determina ce tip de componente trebuie să cumpărați – mici, medii sau mari. Lungimea profilului de ghidare trebuie să fie de 1,5 ori lățimea deschiderii.
Acum să trecem peste recomandări.
Fiecare element al feroneriei își are locul în sistemul de deschidere a porții culisante. Deci, profilul de ghidare este sudat în partea inferioară a cercevei. Se recomandă să faceți acest lucru nu cu o cusătură continuă, ci cu chinuri într-un model de șah pe ambele părți. De asemenea, este necesar să sigilați cusătura cu material de etanșare pentru a minimiza aspectul ruginii.
Pentru a instala suporturile de role, trebuie să betonați în prealabil anvelopa pe partea laterală a căii de acces. Apoi, suporturile sau plăcile de reglare sunt sudate pe această ipotecă, pe care sunt apoi așezate cărucioarele.
Capcanele și rolele de susținere sunt sudate pe benzi, care sunt atașate de stâlpii de susținere.
Rola de moletare și dopul sunt instalate la capetele șinei.