+40 744 231 128

Kit poarta autoportanta în Râmnicu Vâlcea

Feronerie pentru porți autoportante în Râmnicu Vâlcea

Porțile autoportante, care sunt extrem de populare, au trei tipuri principale – suspendate, șine și cantilever. Ele diferă prin tipul de mecanism de derulare. Dar porțile culisante sunt cele mai utilizate, deoarece nu au dezavantajele celor două tipuri anterioare.

Porțile cantilever nu pot fi realizate fără un kit special de feronerie pentru porți autoportante. Le puteți comanda de la noi și le puteți ridica de la TBD, Vâlcea.

Ce conține un kit de feronerie pentru o poartă autoportantă?

Kitul standard de accesorii pentru porți autoportante include:

 • șină de ghidare;
 • suporturi pentru role;
 • priza;
 • rola de moletare;
 • role de sprijin,
 • prindetoare superioare și inferioare.

O opțiune suplimentară de kit sunt plăcile de reglare, dar acestea trebuie achiziționate separat, deoarece nu sunt incluse în kit.

Cum se selectează accesoriile pentru porți autoportante

Atunci când alegeți componente pentru porți autoportante, trebuie să țineți cont de o serie de caracteristici. În primul rând, trebuie să determinați cât mai precis posibil lungimea viitoare, și greutatea porții. În acest fel puteți determina ce tip de componente trebuie să cumpărați – mici, medii sau mari. Lungimea profilului de ghidare trebuie să fie de 1,5 ori lățimea deschiderii.

Acum să trecem peste recomandări.

 • Șina din oțel durabil, de exemplu cu conținut ridicat de carbon. Grosimea metalului este de 3,6 mm, 4 mm și, respectiv, 5 mm, pentru seturile mici, medii și mari;

 • Role de sustinere cu rulmenti 301, 302 si 303 pentru porti de pana la 500 kg, pana la 600 kg si respectiv pana la 800 kg. Doar role metalice cu unsoare la temperaturi joase;

 • Rolă de moletare cu un dop la capăt. O roată de plastic este permisă pentru porți de până la 500 kg, dar mai sus – doar o roată metalică;

 • Elementele de prindere sunt fabricate din oțel de înaltă calitate și nu ar fi rău dacă petalele lor de prindere ar avea plăcuțe de plastic sau role care reduc la minimum zgomotul de la metalul care lovește metalul;

 • Rolele de susținere sunt doar din cauciuc, ceea ce nu va deteriora suprafața porții.

Cum se instalează feroneria pentru porți autoportante

Fiecare element al feroneriei își are locul în sistemul de deschidere a porții culisante. Deci, profilul de ghidare este sudat în partea inferioară a cercevei. Se recomandă să faceți acest lucru nu cu o cusătură continuă, ci cu chinuri într-un model de șah pe ambele părți. De asemenea, este necesar să sigilați cusătura cu material de etanșare pentru a minimiza aspectul ruginii.

Pentru a instala suporturile de role, trebuie să betonați în prealabil anvelopa pe partea laterală a căii de acces. Apoi, suporturile sau plăcile de reglare sunt sudate pe această ipotecă, pe care sunt apoi așezate cărucioarele.

Capcanele și rolele de susținere sunt sudate pe benzi, care sunt atașate de stâlpii de susținere.

Rola de moletare și dopul sunt instalate la capetele șinei.