Există trei tipuri de porți culisante – suspendate, pe role și cantilever. Ultima opțiune este foarte populară și este considerată cea mai de succes. Dar pentru a organiza derularea acestui tip de porți autoportante în consolă, sunt necesare componente speciale – feronerie pentru porți culisante.
Pentru porți de orice greutate și lungime există un set standard de componente:
De asemenea, puteți cumpăra plăci de reglare separat, ceea ce va facilita foarte mult instalarea suporturilor de role și vă va permite, de asemenea, să reglați nivelul porții în viitor.
Pentru ca poarta să funcționeze foarte mult timp, trebuie să selectați cu atenție fitingurile. Mai întâi trebuie să determinați tipul de kit. Depinde de greutatea viitoarei porți și de lungimea frunzei. În mod convențional, acestea sunt împărțite în mici (până la 500 kg), medii (până la 600 kg) și mari (până la 800 kg).
Acum să trecem prin recomandări. Pentru componentele de până la 500 kg acestea sunt după cum urmează:
Pentru componente de până la 600 kg:
Restul recomandărilor sunt similare cu fitingurile mici.
Pentru componentele de până la 800 kg, cele mai recente recomandări sunt similare cu cele pentru accesorii de până la 600 kg, dar diferența este în grosimea recomandată a grinzii de oțel – 5 mm și a rulmenților pentru cărucioare – 303.
Fiecare componentă își are locul în sistemul de recul. Primul loc în importanță în armături sunt cărucioarele și ghidajul. Ele formează o consolă, cu ajutorul căreia poarta are capacitatea de a se mișca fără a atinge pasajul. Ghidajul este sudat pe cadru, iar cărucioarele sunt sudate pe ansamblu, care este pre-beton pe partea laterală a căii de acces. Capcanele și rolele de susținere sunt instalate pe benzi, care sunt atașate la stâlpii de susținere. Rolele moletate și dopul sunt așezate la capătul profilului – dopul se află pe partea laterală a cărucioarelor, iar cel moletat, astfel încât roata să se rostogolească pe raftul dispozitivului de prindere inferior.