+40 744 231 128

Kit poarta autoportanta în Baia Mare

Feronerie pentru porți autoportante în Baia Mare

Accesoriile sunt un element esențial de care nu te poți lipsi atunci cand faci porți culisante. Întreaga funcționare a porții depinde de cât de bine sunt realizate piesele din kit. De aceea, dedicam acest articol sfaturi despre cum să alegeți componentele potrivite și la ce să acordați atenție.

Componentele unui kit de feronerie pentru porți culisante

Să începem prin a cunoaște principalele componente ale kit-ului:

  1. Sina de ghidare
  2. Rulmenți cu role
  3. Capcane superioare și inferioare
  4. Placă de susținere superioară cu role
  5. Rolă de capăt
  6. Dop

Toate aceste componente funcționează ca un singur mecanism și nu te poți descurca fără niciunul dintre ele.

Criterii de alegere a feroneriei pentru porți autoportante

În primul rând, înțelegem că îți faci poarta, așa că vrei ca totul să fie perfect. Nimeni nu vrea să le refacă de trei sute de ori. La urma urmei, acest lucru va costa un bănuț destul de (și nu obținem bani atât de ușor) și va dura mult timp (este mai bine să-l cheltuiți în vacanță cu familia).

Un kit de feronerie selectat incorect poate duce la scârțâitul porții în timpul mișcării. Prin urmare, să ne uităm la principalele criterii cărora ar trebui să le acordați atenție atunci când cumpărați accesorii.

Grosimea metalului peste 3,5 mm

Asigurați-vă că acordați atenție grosimii metalului din care sunt realizate elementele principale ale kitului. Ghidajul nu trebuie să fie mai mic de 3,5 mm pentru porți de până la 500 kg și mai mic de 5 mm pentru porți de până la 800 kg. Producătorii economisesc adesea pe acest parametru. Dar un metal prea subțire poate duce la faptul că, cu o rafală puternică de vânt și sub influența unei cercevele grele, ghidajul pur și simplu se îndoaie. Acest lucru va presupune cheltuirea banilor pentru cumpărarea unuia nou și timp pentru înlocuire.

Rulmenți – 301 sau 303

Următorul criteriu este dimensiunea rulmenților și capacitatea lor de încărcare.

La fabricarea rulmenților cu role, producătorii folosesc următorii rulmenți:

  • Pentru porți cu greutatea de până la 400 kg – 201 sau 301;
  • Pentru porți cu o greutate mai mare de 400 kg și până la 800 kg – 203 sau 303 kg.

Diferența dintre aceste două perechi de rulmenți este capacitatea lor de încărcare. De exemplu, 201 are 3100N, iar 301 are 4650N.

Adică recomandarea noastră este simplă – pentru porți cu greutatea de 400 kg, alegeți suporturi cu 301 rulmenți, iar pentru porți mai grele de 400 kg – cu 303 rulmenți. De asemenea, ar trebui să alegeți rulmenți cu unsoare la temperatură scăzută.

Role din metal sau plastic

Experții noștri au avut multe întrebări cu privire la cărucioarele cu ce role să aleagă – metal sau plastic. Pentru noi, răspunsul este mai mult decât evident – metalul va rezista mult mai mult. Și plasticul se desprinde rapid și se sfărâmă (mai ales în regimul nostru de temperatură, când este cald și rece, și asta în câteva zile).

Criterii suplimentare

Parametri suplimentari care nu sunt foarte semnificativi și nu afectează durata de funcționare a porții:

Rola de capăt are un perete din spate (numărul de dopuri de cauciuc din set depinde de acesta) și o bară de protecție din cauciuc pentru a minimiza zgomotul;

Ce fel de role sunt folosite în placa de susținere superioară – cauciuc sau plastic. Dacă nu vrei ca vopseaua de pe poarta ta sa fie zgâriată, alege role de cauciuc;

Prezența rolelor de cauciuc sau a capacelor din plastic pe dispozitive de prindere va ajuta la minimizarea zgomotului de la poartă pe vreme cu vânt.