+40 744 231 128

Poarța autoportanta în Constanța

Poarța autoportanta în Constanța

Popularitatea acestui tip de porți, cum ar fi porțile culisante, este în continuă creștere. Acest lucru se datorează faptului că sunt foarte fiabile, ușor de operat și practic nu există probleme cu ele atât pe vreme caldă, cât și pe timp de iarnă. Acest tip de poartă înseamnă că ușa se v-a deplasa orizontal de-a lungul unui ghidaj paralel cu gardul. De asemenea, este de remarcat faptul că este imposibil să se organizeze un mecanism de derulare fără a cumpăra accesorii speciale pentru astfel de porți.

Componentele porților autoportante

Componentele vor fi ilustrate folosind exemplul unei porți culisante de tip cantilever. De ce am ales acest tip de poartă culisanta? Este simplu – porțile cantilever sunt atât de bine gândite încât nimic nu va interfera cu mișcarea lor și ele însele nu vor restricționa în niciun fel trecerea.

Porțile culisante cantilever constau din următoarele elemente:

  • Cadru autoportant;

  • Material de înveliș;
  • Locul;
  • Feronerie pentru porți culisante;

  • Automatizari pentru porti autoportante.

Ultima componentă nu este obligatorie. Cumpărarea automatizării este alegerea tuturor. Este mult mai plăcut să folosești orice poartă cu ea.

Cât pot costa porțile culisante?

Să încercăm să răspundem la această întrebare. Însă dorim să observăm imediat că prețul va fi influențat de mulți factori, cum ar fi, de exemplu, dimensiunile porții, materialele din care va fi realizat cadrul și cu ce va fi învelit etc.

Să dăm calcule aproximative folosind exemplul unei cercevele de 4 metri din profil T cu acoperire din tablă ondulată.

➤Profil T – 14m * 325 (6m) = 760 lei

➤Profil 60*40 – 7m = 120 lei

➤Țeava 30*20 – 8m = 50 lei

➤Sudor – 400 lei

➤Teren – 30 lei

➤Vopsea – 40 lei

➤Canal și accesorii;

➤Feronerie (componente pentru porți autoportante) – 1200 lei;

➤Placi de profil – 30*8=240 lei

TOTAL= 2840 lei

Acestea sunt cifre aproximative. În plus, trebuie să cunoașteți și costul materialelor precum cimentul, nisipul și piatra spartă pentru betonarea unei ipoteci.

Recomandări pentru selectarea componentelor pentru porți culisante

Să ne oprim din nou asupra acestei întrebări. De ce este atât de important să aflați recomandări pentru selectarea accesoriilor? Da, deoarece componentele prost selectate vor duce la pierderi suplimentare de bani, timp și nervi. Așa că este mai bine să le studiezi și să te ții de ele decât să te muști din coate mai târziu.

Recomandări de bază (obligatorii):

  • Grosimea metalului peste 3,5 mm. Asigurați-vă că acordați atenție grosimii metalului din care sunt realizate elementele principale ale trusei. Ghidajul nu trebuie să fie mai mic de 3,5 mm pentru porți de până la 500 kg și mai mic de 5 mm pentru porți de până la 800 kg.
  • Rulmenți – 301 sau 303. Următorul criteriu este dimensiunea rulmenților și capacitatea lor de încărcare. Recomandarea noastră este simplă – pentru porți cu greutatea de 400 kg, alegeți suporturi cu 301 rulmenți, iar pentru porți mai grele de 400 kg, alegeți suporturi cu 303 rulmenți. De asemenea, ar trebui să alegeți rulmenți cu unsoare la temperatură scăzută.
  • Role din metal sau plastic. Experții noștri au avut multe întrebări cu privire la cărucioarele cu ce role să aleagă – metal sau plastic. Pentru noi, răspunsul este mai mult decât evident – metalul va rezista mult mai mult. Și plasticul se desprinde rapid și se sfărâmă (mai ales în regimul nostru de temperatură, când este cald și rece, și asta în câteva zile).

Să ne uităm și la câteva recomandări suplimentare:

  • Rola de capăt are un perete din spate (numărul de dopuri de cauciuc din set depinde de acesta) și o bară de protecție din cauciuc pentru a minimiza zgomotul;
  • Dacă nu vrei ca vopseaua de pe poarta ta sa fie zgariata, alege role de sustinere din cauciuc;
  • Prezența rolelor de cauciuc sau a plăcuțelor de plastic pe dispozitive de prindere (ambele posibile) va ajuta la minimizarea zgomotului de la poartă pe vreme cu vânt.