+40 744 231 128

Poarta autoportanta în Galați

Poarta autoportanta în Galați

Porțile sunt folosite pentru a face posibilă intrarea unei mașini în curte. În același timp, oferă protecție împotriva vizitelor neplanificate. Astăzi disting trei tipuri de modele de porți care pot fi folosite pe deschiderile către curte:

  • Garaj sau sectional (extrem de rar);
  • Alunecare (alunecare, alunecare);
  • Leagăn.

Dar în acest articol vom vorbi despre un tip de poartă – culisant. Ele câștigă o mare popularitate datorită simplității lor. Dar astfel de porți pot fi realizate numai folosind fitinguri – componente speciale.

Un set de feronerie pentru porti culisante poate fi ridicat de la Depozit, SITAS, FN, Galați, 800001, și comandat pe site-ul nostru.

Tipuri de mecanisme de porți culisante

În total, se pot distinge trei mecanisme principale de retragere:

  1. Agăţat. Cu ajutorul unei grinzi suspendate deasupra pasajului și rolelor care se balansează de-a lungul suprafeței interioare a acestei grinzi – suspendate;

  • Șină. Folosind o grindă încorporată în suprafața căii de acces și role care circulă de-a lungul acesteia;

  • Consolă.Folosind o grindă care este sudată pe partea inferioară a cercevelei și două cărucioare cu role care sunt instalate pe partea laterală a deschiderii la o distanță suficientă unul de celălalt – cantilever.

Primele două au o serie de deficiențe, așa că cel mai adesea instalează porți glisante în consolă.

Reguli de selectare a componentelor (feroneriei) pentru porți culisante

Nu este un secret că, pentru ca un mecanism să funcționeze mult timp, acesta trebuie să fie realizat din materiale de înaltă calitate. Același lucru este valabil și pentru armăturile pentru porți culisante.

Porțile cantilever se misca datorită unei grinzi și a unei perechi de suporturi cu role. Când sunt împerecheate, ar trebui să funcționeze ca un ceas mecanic. Distanța maximă dintre rolele de transport și suprafața interioară a grinzii nu trebuie să depășească 2 mm. Ghidajul trebuie să fie din oțel de o grosime suficientă, astfel încât în ​​timpul funcționării să nu se îndoaie sub greutatea cercevelei. Grosimea recomandată depinde de tipul de trusă – mică sau mare.

Cărucioarele cu role trebuie să aibă role metalice cu rulmenți de mare capacitate (301 sau 303 în funcție de tipul de kit) cu lubrifiant la temperatură joasă. Baza cărucioarelor în sine este metalică cu un strat anticoroziv de înaltă calitate (ușor de verificat: nu ar trebui să existe pete întunecate).

Kitul ar trebui să includă, de asemenea, un dispozitiv de prindere superior și inferior, o rolă de capăt, role de sprijin superioare și un dop (oțel sau cauciuc). Produsele metalice trebuie să fie fabricate din oțel de o grosime suficientă, astfel încât să nu se îndoaie sub influența greutății porții. Role pe o placă suport cu un strat cauciucat. Roata de pe rolă de rulare este metalică (poate fi din plastic dacă poarta nu este grea).