Porțile culisante sunt considerate cel mai simplu design de operat. Poate fi folosit atât pe aleile mici ale unei curți private, cât și pe aleile largi ale întreprinderilor.
Porțile culisante au multe aspecte pozitive, dintre care unul este ușurința în exploatare – poarta poate fi deschisă și închisă cu ușurință, deoarece mișcarea sa nu este împiedicată de zăpadă sau resturi. Dar este de remarcat faptul că, înainte de a alege un astfel de design, trebuie să calculați dacă gardul de-a lungul căruia va merge poarta este suficient de lung, deoarece poarta va fi lungă (lungimea sa va fi de 1,5 ori mai mare decât lățimea pasajului) . De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că porțile culisante costă mai mult decât porțile batante, deoarece va trebui să cumpărați componente.
Orice tip de poartă poate fi realizat în două moduri – cu propriile mâini și prin închirierea unui film. Pentru a-l face singur și totul să meargă fără probleme, mai întâi trebuie să faci un desen. Pentru a face acest lucru, efectuați măsurători precise ale deschiderii. Conform desenului, este mult mai ușor să achiziționați materiale pentru fabricație și să fabricați și să instalați porți culisante.
Pentru a înțelege ce pași trebuie luați la fabricarea și instalarea porților culisante, să ne uităm la etapele principale. Deci, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să pregătiți totul (curățați și amorsate produsele metalice, săpați o groapă pentru ipotecă).
În continuare, trebuie să efectuați betonarea. Între timp, el insistă să sudeze cadrul canapei. În etapa finală, instalați componentele și cerceveaua în sine. De asemenea, trebuie să instalați o încuietoare pentru a încuia poarta sau un sistem automat.
Deci, vom avea nevoie de un cadru de poartă pentru o deschidere de 4 metri:
➤ Profil T – 14m * 325 (6m) = 760 LEI
➤ Profil 60*40 – 7m = 120 lei
➤ Teava 30*20 – 8m = 50 lei
➤ Sudor – 400 lei
➤ Teren – 30 lei
➤ Vopsea – 40 lei
➤ Canal și fitinguri;
➤ Feronerie (componente pentru porți culisante) – 1200 LEI;
➤ Foi ondulate – 30*8=240 lei
Drept urmare, obținem 2840 lei (aproximativ).
De asemenea, trebuie să țineți cont de consumabile precum nisip, piatră zdrobită, ciment etc.
Este foarte important ca accesoriile pentru porți culisante să fie de o calitate excelentă. La urma urmei, dacă nu selectați componentele potrivite în funcție de dimensiunile și greutatea porții, atunci după câteva luni poarta nu se va mai mișca normal sau nu se va mai mișca deloc.
Recomandările pentru selecție vor fi următoarele: