+40 744 231 128

Poarța autoportanta în Suceava

Poarța autoportanta în Suceava

Pentru a organiza intrarea în curtea casei dumneavoastră și, astfel, pentru a o proteja de intrarea persoanelor nedorite, este instalată o poartă. Acestea pot fi fie structuri balansoare, fie autoportante. Deoarece ultimul tip câștigă popularitate cu o viteză vertiginoasă, le-am dedicat acest articol.

Mai întâi, să vedem ce sunt porțile autoportante. În acest caz, o listă (rar există două) se deplasează de-a lungul gardului paralel cu ea și fără a limita în vreun fel dimensiunea porții.

Caracteristici de design ale porților autoportante

Să ne uităm la acest tip de poartă folosind exemplul unui mecanism de derulare a consolei. În acest caz, poarta va fi formată din următoarele elemente structurale:

  • Cadru;

  • Înveliș;
  • Partea încorporată;

  • Feronerie pentru porți;

  • Automatizare (opțional).

Fiecare element își joacă rolul. Cadrul este realizat din țevi metalice. De asemenea, recent profilul T a fost folosit cel mai des la fabricarea acestui element. Are o structură specială care vă permite să asamblați o structură pe două niveluri în câteva ore fără prea mult efort.

Cadrul este acoperit cu diferite materiale, de exemplu, foi de profil, garduri, lemn și alte materiale.

Pentru credit ipotecar veți avea nevoie de o bucată de canal de 0,5 ori lățimea deschiderii pentru poartă. 1-1,2 m de armătură este sudată de acesta pentru stabilitatea și întărirea fundației. În continuare, structura rezultată este plasată într-o gaură săpată în partea laterală a deschiderii și umplută cu beton. Ipoteca este necesară pentru atașarea rulmenților cu role din trusa de fitinguri la acesta.

Garniturile pentru poartă sunt un set de piese speciale, fiecare dintre ele joacă rolul său în mecanismul de alunecare în consolă. Pe primul loc sunt încă cărucioarele cu role și ghidajul. Ele formează așa-numita consolă, care este necesară pentru a deplasa cercevelul glisant de-a lungul gardului.

Nu este necesară automatizarea porților autoportante. Doar că, odată cu automatizarea, controlul va fi mult mai simplu și mai interesant. Nu va trebui să coborâți din mașină pentru a acționa poarta.

Costul porții autoportante

Această întrebare îi îngrijorează pe toți cei care doresc să monteze porți culisante. Putem oferi doar calcule aproximative, deoarece prețul va fi influențat de mulți factori, cum ar fi dimensiunea porții, materialul de placare, costul fitingurilor etc.

Să ne uităm la costul unei foi glisante folosind exemplul unei porți pentru o deschidere de 4 metri:

➤ Profil T – 14m * 325 (6m) = 760 lei

➤ Profil 60*40 – 7m = 120 lei

➤ Teava 30*20 – 8m = 50 lei

➤ Sudor – 400 lei

➤ Teren – 30 lei

➤ Vopsea – 40 lei

➤ Canal și fitinguri -;

➤ Feronerie (componente pentru porti culisante) – 1200 lei;

➤ Foi ondulate – 30*8=240 lei

Ca urmare, avem aproximativ 2840 lei.

Etape de fabricație porților autoportante

Acum să trecem pe scurt prin fabricarea și instalarea porților culisante.

În etapa inițială, trebuie să faceți lucrări pregătitoare – luați măsurători ale deschiderii pentru poartă și faceți un desen pe baza rezultatelor obținute.

În continuare, conform acestui desen, achiziționăm tot ce este necesar.

În următoarea etapă, sudăm înglobarea, o instalăm într-o groapă săpată pe partea laterală a deschiderii și o umplem cu amestec de beton.

În timp ce betonul se întărește, puteți începe să faceți cadrul. Mai întâi, trebuie să sudați piesa de prelucrat inferioară cu ghidajul din kitul de hardware și apoi toate celelalte elemente ale cadru. Coada cercevei glisante poate fi făcută triunghiulară sau dreptunghiulară.

Când betonul s-a întărit, vom monta accesoriile rămase, în special suporturile de role și cadrul în sine.

Ultimul pas va fi acoperirea cadrului și instalarea încuietorului.