+40 744 231 128

Feronerie poarta autoportanta în Târgu-Jiu

Feronerie poarta autoportanta în Târgu-Jiu

Au apărut porți culisante din cauza faptului că a fost nevoie de organizarea accesului în curte, dar nu a existat spațiu pentru porțile batante. Astfel, au început să devină mai sofisticați și să vină cu noi modalități. Există trei tipuri principale de astfel de porți, dar vom vorbi în mod specific despre porțile culisante în consolă, sau mai exact despre armăturile pentru astfel de porți. Puteti comanda trusa de la noi, noi il trimitem la Ecaterina Teodoroiu, 517, Targu-Jiu.

Ce sunt accesoriile pentru porți culisante?

Porțile glisante în consolă se deplasează de-a lungul gardului datorită consolei, care este formată folosind o grindă sudată pe partea inferioară a tocului ușii și o pereche de cărucioare cu role care sunt montate pe partea laterală a căii de acces pe o ipotecă specială. Aceste elemente sunt incluse în kitul hardware. Pe lângă ele mai există și:

 • Role de sprijin superioare;

 • Rolă de capăt;

 • Catcher superior și inferior;

 • Dop.

De asemenea, în fitingurile pentru porți culisante sunt incluse plăcile de reglare, care sunt folosite pentru montarea cărucioarelor cu role. Dar nu sunt incluse în seturile standard, dar pot fi comandate separat.

Cum se selectează feroneria pentru porți autoportante

Este foarte important să alegeți kitul de poartă culisant potrivit, astfel încât să nu pierdeți timp, energie și bani la înlocuirea unei piese stricate.

Pentru ca accesoriile pentru porți culisante să funcționeze mult timp, selecția ar trebui să înceapă cu o analiză a parametrilor viitoarei porți. Dacă poarta cântărește până la 500 kg și are o lungime scurtă de până la 5 m, trebuie să cumpărați un kit mic, dar dacă poarta este mai grea sau mai lungă, atunci aveți nevoie de un kit mare.

Și acum la ce parametri trebuie să fiți atenți atunci când selectați fiecare tip de kit.

Mic:

 • Șina din oțel structural cu o grosime de 3,5 mm și mai sus, perfect plană, cu geometrie clară;
 • Cărucioare metalice cu role, cu rulmenți 301, lubrifiant la temperatură joasă;
 • Rola de moletare este din plastic (permis), dar este mai bine dacă este metal;
 • Rolele superioare sunt din cauciuc;
 • Capcane din oțel rezistent, de o grosime suficientă, este bine dacă pe petalele de prindere există role sau capace de plastic pentru a minimiza zgomotul.

Mare:

 • Ghidajul este realizat din oțel rezistent și o grosime de minim 5 mm;
 • Role în cărucioare metalice cu lagăre 303 marcaje;
 • Rola de moletare este numai din metal;
 • Recomandările pentru prinderi și role superioare sunt similare cu cele pentru trusa mică.

Recomandări pentru montarea accesoriilor pentru porți culisante

Să începem cu profilul ghidului. Asamblarea cadrului porții culisante începe cu acesta. Se recomandă sudarea grinzii pe partea inferioară a cadrului nu cu o cusătură continuă, ci cu chinuri pe ambele părți într-un model de șah. De asemenea, înainte de lucrările de sudare, merită curățarea și împământarea suprafețelor țevilor care vor fi sudate pentru a minimiza coroziunea. De asemenea, merită etanșarea cusăturii cu etanșate poliuretanic, care poate fi vopsit.

Instalarea cărucioarelor cu role este puțin mai dificilă. Este imperativ să aranjați în prealabil un loc pentru instalare. Pentru a face acest lucru, faceți o ipotecă specială și betonați-o pe partea laterală a deschiderii porții. În continuare, fie cărucioarele în sine, fie plăcile de reglare sunt sudate pe această suprafață. În cel de-al doilea caz, cărucioarele sunt apoi plasate pe șuruburi cu piulițe și șaibe, apoi în viitor va fi posibilă reglarea porții și nivelarea acesteia.

Pentru a instala dispozitivele de prindere și rolele superioare, trebuie să sudați benzi speciale pe stâlpii de susținere.