+40 744 231 128

 Poarța autoportanta în Târgu-Jiu

  Poarța autoportanta în Târgu-Jiu

Porțile autoportante sunt foarte ușor de acționat. Dacă aveți în vedere acest tip de poartă, vă recomandăm să acordați atenție tipului cantilever. Are o serie de avantaje față de celelalte două – suspendat și șină. Porțile culisante cantilever se mișcă astfel încât să nu atingă suprafața căii de acces. Condiția principală pentru funcționarea normală a unor astfel de porți este un set de fitinguri selectat corect (fără el, astfel de porți nu pot fi fabricate).

Accesoriile pentru porți culisante pot fi achizitionate de pe site-ul nostru și ridicate de la Ecaterina Teodoroiu,​517,​Targu-Jiu,​Gorj

Porțile autoportante cantilever: din ce sunt facute?

Deci, acest tip de poartă are următoarele componente:

  • O cercevea, care este împărțită în mod convențional într-un cadru și placare;
  • Parte încorporată;
  • Kit accesorii – componente speciale care asigură funcționarea mecanismului de culisare;
  • Unități pentru automatizare (pot fi omise).

Cum să faci porți culisante mai bune

Există două opțiuni pentru fabricarea porților autoportante (ca oricare alta) – pe cont propriu sau la cheie, comandând producția de la o companie specială.

A doua opțiune este costisitoare, deoarece prețul include nu numai materialele și consumabilele pentru poartă, ci și costul funcționării lor în sine. În funcție de companie, costul lucrării în sine poate fi de peste 3 ori costul structurii în sine. De asemenea, merită remarcat faptul că trebuie să selectați cu atenție o companie, deoarece este posibil să întâlniți ceva vândut. Apoi veți plăti dublu, mai întâi lor pentru lucrare, iar apoi altora pentru reluare. Deci alegeți pe baza recenziilor reale. Și este mai bine să controlați singur toate etapele, de la selecția materialelor până la lucru.

Dar este posibil să faci singur porți culisante – dacă ai avea dorința, timpul și abilitățile de a lucra cu un aparat de sudură.

Preț pentru realizarea porților culisante cu propriile mâini

Să calculăm cât vor costa porțile culisante dacă sunt fabricate independent. Ca bază de calcul, vom lua o cercevea pentru o deschidere de 4 m.

Pentru a face foaia porții culisante, veți avea nevoie de:

➤Profil T – 14m * 325 (6m) = 760 lei

➤Profil 60*40 – 7m = 120 lei

Seava 30*20 – 8m = 50 lei

➤Sudor – 400 lei

➤Teren – 30 lei

➤Vopsea – 40 lei

➤Canal și accesorii;

➤Feronerie (componente pentru porți autoportante) – 1200 lei;

➤Placi de profil – 30*8=240 lei

TOTAL= 2840 lei

Acestea sunt estimări și nu sunt definitive.

Cum să alegi feroneria pentru porți culisante

După cum am menționat mai devreme, porțile glisante în consolă necesită achiziționarea de fitinguri speciale. Dar merită să știți ce să căutați atunci când selectați un astfel de kit, deoarece fitingurile selectate incorect pot duce la funcționarea de proastă calitate a porții sau chiar defalcarea componentelor.

Primul lucru pe care îl remarcăm este că seturile de hardware sunt împărțite în mici, medii și mari. Primele sunt concepute pentru greutăți de până la 500 kg, a doua – până la 600 kg, iar a treia – până la 800 kg. Deci recomandările vor fi diferite.

Pentru a nu face acest articol prea lung, nu vom descrie totul în detaliu, ci le vom trece doar pe scurt. Iar dacă doriți informații mai detaliate, sunați-ne la numărul din antetul site-ului, specialistul nostru va explica totul în detaliu.

Deci, acum la recomandări. Grosimea oțelului din ghidaj trebuie să fie peste 3,5 mm (până la 500 kg) și 5 mm (până la 800 kg). Șina este uniformă pe toată lungimea, geometrie ideală, rafturile superioare sunt paralele cu cele inferioare.

Rulmenți cu role metalice și rulmenți pentru sarcini grele (301 și 303).

Capturile au role sau capace din plastic pe lamele de prindere, iar rolele sunt pe o placă de sprijin acoperită cu cauciuc. Rolă de moletare cu roată metalică (plasticul este permis în seturi mici) cu o bară de protecție la capăt.